diumenge, 2 de desembre del 2007

Espai protegit?



Aquí tenim l'hostal de l'Arrupit i el Puig Ardina vistos des de l'oest, a peu de les obres del TGV, en imatges recents de Salvador Soler. L'hostal s'esmenta ja en els mapes del segle XVI i sembla que va tenir gran importància ja que es trobava al peu de l'antic Camí Reial (l'actual carretera de Mallorquines a Hostalric). Més tard va funcionar com a molí i per això se'l coneix també com el molí de l'Arrupit. Per a saber-ne més, val la pena consultar les fitxes del Patrimoni de la Selva (fitxer 1) de Joan Llinàs i Jordi Merino, editades pel Consell Comarcal de la Selva.
Del Puig Ardina (o Puigsardina) ja n'hem parlat en anteriors ocasions però val la pena aquesta imatge on es veu el turó tallat per la seva banda nord. Aquest és un espai d'interès natural, és a dir un espai legalment protegit per una legislació (el PEIN) de 1992. Aquesta llei obliga a l'establiment de les mesures necessaries per a la protecció bàsica dels espais naturals, la conservació dels quals cal assegurar, d'acord amb els valors científics, ecològics, paissatgistics, culturals, socials, didàctics i recreatius que posseixen. Però es veu que això ens ho podem saltar a la torera quan convingui!

4 comentaris:

Carles Figols ha dit...

He recollit informació de l'Hostal de l'Arrupit al blog : http://hostals.blogspot.com/2010/01/hostal-de-larrupit-o-de-rupit.html
i també he posat una referència al teu blog amb les fotos de S. Soler. Per qualevol suggeriment o comentari pots contactar amb mi. Salutacions cordials.

L'animal humà ha dit...

Com et comento en el teu bloc, m'ha agradat molt l'entrada que has fet, amplia bé la informació d'aquesta.
Salut!

Xavier Fàbregas i Comadran ha dit...

Imprescindibles els llibres de Germà Bel sobre la política d'infraestructures a Espanya.
Quan estaven fent el TGV al veïnat, jo ja coinidia amb ell i amb els altres europeus raonables.

Xavier Fàbregas i Comadran

Xavier Fàbregas i Comadran ha dit...

Hi ha una correcció d'errors feta al blog original. La masia de la foto no és l'Hostal de l'Arrrupit, és el Molí de l'Arrupit.

Doncs va quedar així perque era un Bé Cultural d'Interès Local. Al projecte inicial es menjaven mitja masia.