divendres, 11 de gener del 2008

El creixement de Sils




Les grues fan l'agost a Sils, mentre el molí de pou, ús tradicional de l'energia del vent, cau pel seu propi pes. Les fotos estan fetes a dues zones d'expansió urbanística de Sils (La Selva) que envaeixen conreus seculars. Les primeres prop del casc urbà, la darrera als camps sota les Mallorquines; desembre de 2007.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere!!

Et felicito pel teu Blog!! És una gran feina!!

Creus que Sils tindrà prou infraestructures per acollir tota la gent que previsiblament vindrà a viure al poble?

Creus que Sils podrà suportar l'augment de població que suposaran tots aquests pisos?

Fins aviat!!

L'animal humà ha dit...

Hola Montse,

M'alegra saber de tú.

Gràcies pels teus comentaris. A mi em sembla que el creixement de Sils, com els de tants pobles del pais, està essent massa accelerat. I que no respon a les necessitats de la gent sinó a l'afany de lucre. A Sils l'escola ja s'ha quedat més que petita, tot i l'ampliació recent i els barracons del pati; l'institut de Sta Coloma està desbordat i ja es parla de fer-ne un de provisional amb barracons a Sils; els serveis mèdics cada cop estan més saturats; el pàrquing de l'estació cada cop més ple... I si s'arriben a emplenar tots aquests nous pisos ja veurem com quedaran els serveis per a tanta gent!

Vaja, que el concepte de creixement lent i sostenible no és pas el que els nostres governants es creuen i apliquen.

Un petó!

Anònim ha dit...

Si, tens tota la raó!

A Riudarenes està passant el mateix! El col·legi està desbordat i han hagut de posar barracons, i igual a la guarderia. Ja fa temps que diuen que faran una escola nova però el projecte no arriba mai a aprovar-se.

Ja havia sentit a dir que faran un nou IES a Sils, saps on l'ubicaran?? El que no sabia és que el faran de barracons! Que trist...

Nosaltres el tema del CAP ara el tenim mig solucionat perquè ens n'han fet un de nou...

Ja veurem què passarà d'aquí en endavant, però jo no ho veig gaire clar tot plegat... Entre la MAT, el TGV, la gran pressió urbanística i un llarg etc. etc.

Per això m'agrada el teu blog, perquè treu a la llum tots aquests problemes que tenim al nostre territori.

Jo em pregunto: realment podem fer-hi algo la gent del carrer??

Montse Costa.

L'animal humà ha dit...

Sí, realment són temps durs pels que tenim sensibilitat mediambiental i social, pels que ens estimem la Terra (amb majúscules). I a la Selva estem
ara en plena tempesta de malbaratament del territori. Potser ens queda l'esperança que cada cop som més els que ens adonem d'aquests excessos...

Què podem fer? Segurament cadascú pot posar el seu granet de sorra. En qualsevol cas el que no podem fer és llençar la tovallola, mirar cap a una altra banda... cal fer pinya!

Pere

Anònim ha dit...

Acabo de descobrir el blog ara i em sembla del més interessant.

Sils ha sofert un creixement urbanístic en grans dimensions i per mi, massa accelerat.
Tot i això, ja porta les seves conseqüències.
Ara és l'institut,però d'aquí poc serà l'escola, el metge,...
I en referència a la Montse...si! l'institut està en barracons. Potser una mala gestió i planificació demogràfica de Sils i altres pobles com Santa Coloma, ha fet que aquest institut s'hagi construit d'aquesta manera, ja que no s'ha disposat del temps suficient per poder construir-ne un amb bones condicions.
Tot i això, esperem que el nou disposi de grans condicions.

felicitats pel blog!

L'animal humà ha dit...

Moltes gràcies Núria!

La manca de sentit comú en el creixement dels pobles genera problemes que després costen molt de resoldre. Sils em sembla malauradament un bon exemple d'això: hi ha tantes coses que es podrien haver fet diferent! I no serà per manca de propostes (participació popular al PALS, alegacions al POUM, etc.)...

Pere