dissabte, 9 de febrer del 2008

A punt per renèixer



Aviat començarà la segona fase del desmantellament del Club Med de Cadaqués (Alt Empordà), un complex de vacances, elitista en el seu moment, que va aparèixer als anys 60 en ple cor del Cap de Creus. Després que s'hagin retirat els molls i els elements marítims, ara es procedirà a desmantellar les construccions i els accessos, amb treballs que duraran mesos. Els responsables hauran d'estar molt alerta de no generar danys ambientals colaterals per l'impacte de les pròpies obres. I també de què amb el transport de runes i deixalles no s'afavoreixi l'expansió d'espècies exòtiques invasores (com el cas de l'ungla de gat, la planta que es veu a la fotografia inferior, o de la formiga argentina, molt abundant a la zona).
Una actuació de desmantellament sense precedents al nostre país i que d'aquí a unes dècades podria ser un fet habitual. En qualsevol cas el desmantellament del Club Med exemplifica els elevats costos econòmics i els riscos de desfer allò que mai s'hauria d'haver executat.
Adéu Club Med... Natura a punt per renèixer!
Val a dir que he manllevat aquestes precioses fotos de l'Atzucac http://latzucac.bloc.cat/ on van aparèixer ara fa un any.