dimarts, 16 de setembre del 2008

Nous polígons en temps de crisi




Segons la notícia apareguda avui al Diari de Girona, Cassà de la Selva (Gironès) tindrà un nou polígon industrial de 150.000 m2. El que hi havia abans del polígon, el que hi ha ara, no té cap importància, evidentment.


CASSÀ DE LA SELVA | R.REYNER
Els propietaris tiren endavant la urbanització del sector Mas Ros vuit anys després que se n'aprovés el Pla Parcial.

No és la primera zona de l'entorn de Girona que s'ha aprovat urbanitzar per ubicar-hi empreses en els últims mesos. Amb els precedents de Fornells i de Quart, Cassà ha desencallat, després de vuit anys, el projecte d'urbanització del sector Mas Ros, una zona que té una superfície d'uns 150.000 metres quadrats i on es preveu ubicar indústries mitjanes o grans, o també centres logístics. Les obres d'urbanització començaran a principis de novembre i a finals de l'any que ve haurien d'estar enllestides per començar-hi a instal·lar les naus industrials.
"L'actual època de recessió està afectant de forma menor el sector industrial", ha explicat el regidor d'Urbanisme de Cassà, David Vila, preguntat sobre els diversos polígons que es preveu edificar en els propers mesos en municipis del Gironès. De fet, segons l'edil, si els tres propietaris majoritaris dels terrenys que ara es desenvoluparan han decidit tirar el projecte endavant és perquè han constatat que hi ha companyies que tenen interès a instal·lar-s'hi.
El sector Mas Ros, abans anomenat Trust II, es troba situat a la banda dreta de la carretera C-65, entre Cassà i Llagostera. El seu desenvolupament ja el preveien les Normes Subsidiàries del municipi, i l'any 2000 l'Ajuntament cassanenc va aprovar-ne el Pla Parcial. Malgrat tot, han hagut de passar vuit anys perquè els propietaris hagin decidit tirar-ne endavant la urbanització.
Finalment, la Junta de Govern de Cassà va aprovar definitivament el projecte el 14 d'agost passat, i l'inici de les obres està condicionat al compliment de les prescripcions de l'arquitecte municipal, i dels informes dels organismes oficials i de les companyies de subministraments de serveis.
Amb tot, es preveu que les obres comencin el proper tres de novembre -no cal concurs públic perquè les promou la iniciativa privada-, i que estiguin enllestides a finals de l'any que ve.
A partir d'aleshores s'hi podran començar a instal·lar, en parcel·les de com a mínim 5.000 m2 però sense límit a partir d'aquesta superfície, fins a una trentena de companyies que hi ubiquin indústries mitjanes o grans o bé centres logístics que distribueixin els seus productes des de Cassà.
Dels 150.000 m2 que ocupa en total el sector Mas Ros, l'Ajuntament se'n quedarà un 10 per cent, als quals podran accedir, mitjançant convenis, algunes empreses que ja estan afincades a Cassà però que ara desenvolupen la seva activitat en sòl urbà, cosa que genera certs problemes, com ara el del tràfic de vehicles.

Més polígons al Gironès
Abans que Cassà, altres municipis del Gironès han aprovat en els últims mesos desenvolupar polígons industrials o de serveis. Un d'ells és Fornells de la Selva, que dedicarà uns 30.000 metres quadrats dels terrenys que hi ha just davant de Fornells Park a un conjunt de naus dedicades a l'activitat comercial, en el marc del Pla Especial de millora urbana UA-7 la Selva.
I un altre cas és el de Quart que, com Cassà, engega aquesta tardor, a la banda dreta de la C-65, el projecte d'urbanització del sector 5, anomenat Pla de l'Illa. Es tracta d'un espai d'uns 210.000 metres quadrats on s'instal·larà un polígon de serveis moltes de les parcel·les del qual ja han estat emparaulades.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Cap importància és la que hi han vist els seus propietaris i el mateix ajuntament de Cassà. Una zona de plana, de camps, on poden criar o hivernar espècies amenaçades com el torlit, el gaig blau, el botxí, el capsigrany, etc. no té cap importància per a la gent que només veu la terra com una oportunitat per fer diners al vendre-la i urbanitzar-la. Esperem que algun dia aquesta visió canvii i el propietari vegi la conservació de la terra com una inversió, i no que la inversió sigui la seva destrucció.

Haurem de continuar remant contra-corrent!

Josep

L'animal humà ha dit...

Totalment d'acord!

Alfons ha dit...

Una ferida més en la maltractada plana selvatana. Una pèrdua més de diversitat biològica. Un paisatge cada cop més aspre, on no pot descansar la vista. Totxo, ciment, asfalt, avaricia i diners fàcils a costa del patrimoni de tots.

Cada cop som menys els que veiem alguna cosa més que especulació i progrès (mal entès) quan mirem una plana de conreus o guarets.

Continuar remant, com diu en Josep.

Salut.

Alfons

L'animal humà ha dit...

I el pitjor del cas és que el temps s'esgota. Haurem de remar a marxes forçades!