dimarts, 17 de febrer del 2009

La Vallestització de la Selva




SELVA...

VASEL...

VALÈS...

VALLÈS



La Vallestització de la Selva: la transformació de la Plana selvatana en una àrea metropolitana, a l'estil del que ha passat amb el Vallès.

Fotografies aèries de Riudellots de la Selva (a dalt) i de Maçanet de la Selva (a sota). Les infraestructures lineals, existents i en construcció, els polígons industrials, les urbanitzacions aïllades de la trama urbana... tot es pot albirar des de l'aire. Diverses webs permeten fer-ho, aquestes en concret són del Google Earth i el copyright de les imatges és de l'Institut Cartogràfic de Catalunya.

4 comentaris:

lluís ha dit...

Creus que la crisi pot aturar aquest procès de transformació?

xe ha dit...

Trobo que tot això de la VALLESTITZACIÓ va molt lligat també al tema de la MAT, i en concret al ramal de Riudarenes. Des del primer moment la plataforma en contra de la MAT ha qüestionat el motiu de la construcció d'aquest ramal ja que no és per donar abastament al TGV tal i com "ells" diuen. Es creu que els que pretenen fer és fer que arribi fins a Riudarenes una xarxa prou potent per poder industrialitzar llavors tota la zona de Sils, Riudarenes, etc... a l'estil "VALLÉS".

Recordo que en una xerrada sobre la MAT ens van mostrar uns plànols del ramal que tenen previst per Riudarenes i es veia perfectament com la subestació que volien posar-hi estava "preparada" perquè d'allà poguessin sortir altres ramals per extendre la xarxa elèctrica per tota la plana de La Selva i industrialitzar-ho tot en un futur.

És molt trist que intentin enganyar aixì la població. Per això ens hem d'unir en contra la MAT, perquè no només "afectarà" als municipis per on passa, sinó que afectarà a tothom qui visqui a prop i en un futur possiblement a tota la comarca i província en general... si és que encara es pot agreujar més...

L'animal humà ha dit...

Lisu, no crec que la crisi suposi una aturada d'aquest creixement sinó un periode durant el qual el creixement serà més lent. Crec que només un canvi de paradigma, la consciència dels límits ambientals, ens pot portar a rebaixar el creixement, fins i tot a aturar-lo o invertir-lo. El temps ens ho dirà.

L'animal humà ha dit...

La connexió entre Vallestització i MAT la trobo molt encertada. Tot indica que la MAT ajudarà molt a anar trinxant el territori. Un motiu més per a oposar-nos-hi!