dilluns, 13 d’abril del 2009

Emblemàtic Bracons








Bracons, el coll per excel·lència de les excursions al Puigsacalm, ara evoca més aviat una nova infraestructura de transport. Inaugurat fa pocs dies, l'eix Vic-Olot per Bracons és, sens dubte, una obra emblemàtica del model d'infraestructures que promou la Generalitat. Tanmateix, emblemàtica ha estat també la lluita d'oposició a la nova carretera. Obviament, aquest moviment no ha conseguit el seu objectiu d'impedir la construcció de l'eix. Ara bé, ha demostrat que bona part de la societat es qüestiona aquest model de transport, basat en el vehicle privat i en què les carreteres passin per tot arreu. I ha generat un moviment que potser en el futur sigui capaç d'aturar altres Bracons.
De totes formes, és trist que dient Bracons ja no pensem en aquells prats i aquelles fagedes sinó en aquest asfalt i aquests túnels. Almenys que no ens contaminin les paraules... seguim pensant en el Bracons de sempre!


2 comentaris:

lluís ha dit...

Penso que al final hi haurà tantes carreteres que només serviran per anar enlloc ...
Al Berguedà també ens amenacen amb una ampliació de la C-16 de Berga a Bagà, només per un parell d´hores del diumenge en què es col·lapsa i ens ho venen dient que això afavorirà el turisme local. Una mica trist tot plegat ...

L'animal humà ha dit...

Bé, ens queda el consol que el CO2 que produim amb tantes carreteres ajudarà a fondre el gel per a que russos i americans extreguin més petroli.

Qui no es conforma és perquè no vol!
;o)