dimecres, 21 d’octubre del 2009

Dia Internacional d'Acció pel Clima






El proper 24 d'octubre, es celebrarà el Dia Internacional d'Acció pel Clima. Es portaran a terme més de 4000 actes a 170 països, en el que alguns consideren ja el dia d'acció ecologista de major abast de la història. Hi haurà manifestacions a les grans ciutats i accions espectaculars que inclouen escalada dels cims més alts del planeta, manifestacions subaquàtiques a països insulars amenaçats per la pujada del nivell del mar, aconteixements esportius, actes ciutadans diversos... Tot això busca conscienciar els dirigents de les nacions del món per tal que arribin a un bon acord per al clima en el marc de la Conferència de Copenhague el desembre d'enguany.

En totes aquestes accions prendrà un protagonisme especial el número 350. Aquest número fa referència a 350 parts per milió, la concentració atmosfèrica de CO2 que els principals climatòlegs mundials han afirmat que seria segura per als humans i per a la Biosfera. Actualment ens trobem a 387 parts per milió i aquesta concentració creix ràpidament, essent responsable principal del canvi climàtic i els seus efectes.

Per a més informació sobre 350 i les acions que es portaran a terme a prop nostre:

http://www.350.org/es

Entre les accions a Catalunya, destaca la que tindrà lloc a Girona. Acció a les Ribes del Ter, aquest dissabte 24 d’octubre a les 11 del matí al Parc de les Ribes del Ter.

http://www.girona.cat/mediambient/index2.php?valor=76675