dimecres, 10 de febrer de 2010

MAT i democràcia

La MAT, imposada per uns i concertada pels altres

  • 09/02/10 (Carta de lector al Punt)

Mentre al nostre costat de la frontera les infraestructures importants per al territori són fruit de la imposició, a l'altre costat recorren a la concertació.

Parlem que l'administració imposa el seu projecte quan és a partir d'un projecte ja definit i engegada la seva tramitació que es discuteix amb els ciutadans i administracions implicades la manera com s'acaba executant.

Amb l'anomenada concertació, l'administració discuteix prèviament amb els ciutadans i administracions afectades el projecte que es vol fer i com es vol fer. Per, un cop definit, fer-lo i tramitar la seva execució.

Dues maneres de fer i dos sistemes de funcionament de les administracions per arribar al mateix objectiu. I amb la MAT, és el que veiem a un costat i a l' altre de la frontera. A la Catalunya Nord, amb la fase de concertació quasi acabada, el soterrament de la MAT entre Baixàs i la frontera ja està definit i parlat amb el territori, i a punt per començar el projecte i la seva tramitació.

Aquí, caldrà esperar que un dia es presenti el projecte damunt la taula dels alcaldes per començar a discutir sobre el que diu aquest projecte, que ja estarà definit i en fase de tramitació.

Dues maneres de relacionar-se entre l'administració i els administrats, fruit del passat d'uns i de l'experiència dels altres. Un passat que no acabem d'oblidar, i una experiència que no sabem aprofitar.

Notícia relacionada a:

http://www.elpunt.cat/noticia/article/-/-/134618.html

2 comentaris:

Anna ha dit...

Bona tarda, apreciat bloggaire dels desnonats. Avui he tingut una estona, per passejar pel teu espai, vull dir-te com de feliç em fa veure la teva constància i la solidesa del teu blog.
I una abraçada a en Salvador Soler, l'arxiu d'imatges que ha anat creant, és un testimoni que cal fer conèixer. Felicitats a tots dos, Anna

L'animal humà ha dit...

Moltes gràcies, Anna!