dissabte, 2 de febrer del 2008

La MAT pren forma

Aquesta notícia, apareguda a Vilaweb (www.vilaweb.cat), ens apropa a la realitat de la MAT en el territori. La construcció del ramal que ha d'arribar a l'estació transformadora de Puigsardina, ha rebut una forta oposició tant a Sta. Coloma de Farners i Riudarenes, com a d'altres pobles de La Selva.

"El ramal que connectarà amb la subestació de Riudarenes tindrà 37 torres i sortirà de Santa Coloma. Red Eléctrica ja té definit un traçat que properament sortirà a exposició pública.

ANNA PUIG. Riudarenes - Red Eléctrica ja ha definit un traçat del ramal que connectarà la línia de 400 kV amb la subestació de Riudarenes, que properament sortirà a exposició pública. Aquest ramal començarà a Santa Coloma (i no a Sant Hilari com es preveia inicialment) i tindrà 37 torres. Afectarà, principalment, zones boscoses on no hi ha cap infraestructura, només camins veïnals. Tant l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà, com el de Riudarenes, Jordi Gironès, s'hi oposen per la gran afectació al medi. El traçat és provisional i en alguns trams podria variar alguns centenars de metres, però no ostensiblement. En total, s'instal·laran 37 torres (19 a Santa Coloma i 18 a Riudarenes), que tindran una alçada d'entre 19 i 49 metres. Tant l'Ajuntament de Riudarenes com el de Santa Coloma ja han rebut aquesta proposta i es preveu que el projecte definitiu es posi aviat a exposició pública per tal que, tant les administracions com els afectats, puguin presentar-hi al·legacions. La principal novetat és que l'inici del traçat serà a Santa Coloma, i no a Sant Hilari com s'havia dit en diverses ocasions. En concret, el ramal comença a la torre 134 de la línia entre Sentmenat i Bescanó, a la zona de la castanyeda del Puig. Llavors travessarà de ple el terme de Santa Coloma, per la baga de Penyes, el coll de la baga Nova, la baga de can Salvatgina, el prat del Bagí i les Roques d'en Planes fins al límit del terme municipal. D'aquest tram del traçat cal destacar que la infraestructura passarà a poc més d'un quilòmetre de distància del castell de Farners i a tocar d'algunes ermites properes a la capital de la Selva. Després, el traçat ja s'endinsa al terme de Riudarenes. Així com al de Santa Coloma, els terrenys afectats són bàsicament zones de boscos (com els del Far i can Barrot, per exemple). Passarà a prop de l'ermita d'Argimon i del nucli de l'Esparra, continuarà per la zona de la Riera i arribarà prop del polígon, on es farà la subestació elèctrica.

ELS ALCALDES, EN CONTRA. L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (AIR-PSC), afirma que se sent «respectat» perquè tant Red Eléctrica com el Departament d'Energia de la Generalitat «han informat prèviament del traçat». No obstant, manté la seva posició contrària al traçat. «No entraré a discutir la necessitat o no de la línia. El que no entenc és per què no es tria un traçat més raonable. Si aquest ramal ha d'alimentar el TAV, el més lògic seria que sortís de Bescanó i seguís el traçat del tren d'alta velocitat fins a Riudarenes», va dir. Per la seva banda, l'alcalde de Santa Coloma, Antoni Solà (CiU), creu que el ramal hauria d'anar soterrat i paral·lel al corredor del TAV. «El traçat que proposen tindrà una afectació molt important al territori. És millorable i espero que s'hi repensin», va dir."

4 comentaris:

Anònim ha dit...

SI L'ALCALDE DE RIUDARENES DIU K NINGÚ SAP PER ON PASSA LA MAT!!! JAJA MARE DE DÉU QUE ES BASTRÚS! SALUT DESDE RIUDARENES!!!
PER CERT, EL NOU CAP ELS DIMARTS AL MATI A L'HORA DE FER ANALISSIS LA QUEDA PLE QUE HASTA LA GENT ES TE QUE ESPERAR A FORA! VAIA PURQUERIA!

Anònim ha dit...

Quina llàstima!!! Tota l'entorn de la baguada de Can Salvatgina és una preciositat!!! El paisatge sembla de conte de fades, i és horrible pensar que ho malmetran.

L'animal humà ha dit...

Certament és això. Tan fàcil que els resulta traçar una línia sobre el mapa i dir per on passarà la MAT! Però només la gent que viu i es coneix el territori valora el que podem arribar a perdre.
Per cert, que si tens alguna foto de Can Salvatgina i vols que surti a Desnonats...

Anònim ha dit...

Yes well you! Stop!