diumenge, 25 de maig del 2008

Publicitat escandalosa

Es ben sabut per les dictadures de tot el món que a força de repetir mentides, de tergiversar els fets i la història, es pot crear un determinat estat d'opinió. Escampes una idea, la repeteixes pels mitjans adequats i molta gent acabarà creient-se-la.

Em treu de polleguera aquesta publicitat amb "missatge" que tenim a la televisió. Revestits de filosofia, ens diuen que tal o qual cotxe ens farà més lliures i feliços, i que aquesta clínica d'estètica ens farà millors per fora (i per tant millors per dins). I compte, no podem baixar el ritme per un simple refredat, i ara! Havent-hi Frenadol qualsevol es passa un parell de dies covant el refredat a casa!

Però vaja, a última hora no compres el producte si no vols. Ara bé, el que fan últimament empreses com Endesa i Repsol em sembla escandalós. Ens venen que ells són els ecologistes, els que estimen la Terra, els que fan coses bones per la gent i el medi ambient. Quina barra! Endesa, darera de la MAT, amb un projecte de mega-presa a la Patagònia argentina que està mobilitzant a la societat en contra. I Repsol... què no dir del desastre ambiental i humà que provoca a l'Amèrica del sud. Només cal buscar una mica al Google per adonar-se'n. Però ells són els que salvaran el món... o això ens volen fer creure!

2 comentaris:

xe ha dit...

Jo cada vegada que veig els anuncis que dius penso exactament el mateix!! Quina barra que tenen!!! D'aixó se'n diu tenir morro!! S'haurien de prohibir perquè són PUBLICITAT ENGANYOSA!!

L'animal humà ha dit...

Realment aquests anuncis són la hipocresia feta publicitat. Segur que si els fan és perquè en treuen un bon rendiment, ni que sigui per donar una imatge d'empreses responsables, sensibles i humanes. Però, a qui enganyen?