divendres, 27 de juny de 2008

Aclaparats per les infrastructures

Val la pena de llegir aquest parell de cartes al director, publicades recentment als diaris, que posen de manifest la indefensió dels ciutadans (però també la determinació a no resignar-se) davant la construcció de grans infrastructures, com la MAT el TGV i la carretera per Bracons.


Divendres, 23 de juny de 2008 Diari de Girona

Estupefacció
Mateu Frigolé i Ventura.
CERVIÀ DE TER.

M'ha emocionat llegir a la premsa que quatre valents de l'Avismat i algun propietari han aturat les obres de la MAT a Bescanó. La meva sorpresa ha estat majúscula quan he sabut que alguns d'aquests valents han estat fent guàrdia per torns vigilant les finques, impedint l'entrada de les màquines i demanant els permisos a les empreses que intenten treballar a la zona. Com pot ser que s'estiguin envaint propietats privades, obrint camins al bosc, tapant rieres i tallant arbres a tort i a dret sense ni tan sols tenir els permisos en regla? Però qui són aquesta gent? Què està passant aquí? Com pot ser que la gent del poble hagi de fer vigilància, anar a Medi Ambient a investigar, avisar els forestals o anar a denunciar-ho als Mossos d'Esquadra per poder defensar-se? Que no hi ha ajuntament a Bescanó? Molt segur que la majoria de la gent de Bescanó no sap que ja han arribat les màquines i molts diran: a Bescanó? Ja comencen? Sí, després de temptejar els osonencs volen començar a Bescanó, això sí amb els papers molls, potser creuen que aquí ho tindran més fàcil per intimidar i pressionar els veïns afectats. Amb la mà al cor us felicito per la vostra lluita en defensa d'aquesta pobra terra, que aquests polítics corruptes i els seus amics, els grans capitals, volen destruir en nom d'un fals progrés. Molts hauríem de prendre exemple de vosaltres. Ànim valents i endavant!


dijous, 26 de juny de 2008 El Punt

Bracons-MAT-TAV
JORDI PUJOL CAMPISTOL. SANT FELIU DE PALLAROLS (GARROTXA)..
Visc a Sant Feliu de Pallerols, i per anar a dinar de tant en tant algun diumenge a casa dels pares, em cal recórrer prop de 90 quilòmetres a través de tres comarques: la Garrotxa, el Pla de l'Estany, i l'Alt Empordà. Especialment ara és quan aquest recorregut s'ha convertit en un exercici de resignació i contenció emocional. Em veig obligat a passar per les dues obres en realització més significatives dels darrers temps a la nostra terra: el túnel de Bracons i el TAV, i molt aviat, a pesar meu, s'hi afegirà la MAT, i llavors ja en seran tres. La tristesa que em provoca la contemplació de la devastació que comporta l'execució d'aquestes construccions és tant torbadora que quan arribo a casa dels pares poc em falta per posar-me a plorar. Jo entenc que des d'un despatx a Barcelona, que és on hom acostuma a planificar aquestes barbaritats, deu ser difícil apreciar damunt el mapa la complexitat de la trama sentimental que uneix les persones i la natura de la terra que els ha vist créixer, però els pregaria que s'hi esforcessin una mica més. Honorable Sr. conseller d'Obres Públiques, tant de bo que vostè mai no hagi de viure el drama que representa veure com una excavadora destrueix allò que més s'estima.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El que tindrieu que fer és venir a Riudarenes.

Una empresa de Sils està tractantrunes sense llicències al costat d'una antiga casa de pagès on si reciclaven cotxes. Sense cap llicència i amb el permís exprés (però sense estar escrit i sense ser de medi ambient ni de l'ACA) de Jordi Gironès, el futur president del Consell Comarcal.

Fora empreses d'àrids i runes de Sils de Riudarenes que treballen sense permisos legals (ZONA DAVANT FUSTES JULIÀ), amb permisos consentits i sabuts per l'ex-alcalde.

L'animal humà ha dit...

Benvolgut anònim,

No està pensat aquest bloc per acusar sense presentar proves, ni tampoc per fomentar enfrontaments entre pobles veïns.

En tot cas t'animo a que tu mateix facis alguna fotografia d'aquest indret i la facis pública. Aquest bloc pot ser una possibilitat, em sembla que coneixes el meu e-mail.

Salutacions
Pere