dilluns, 25 de gener del 2010

Filòsofs de carretera




Aquesta carretera ens porta a la desafecció. És el graffiti escrit en un mur de les obres de la N-II a l'alçada del creuament de Caldes de Malavella (La Selva). Les obres per fer-la autovia fa anys que duren i aquestes, en concret, estan aturades des de fa molts mesos. Qui sap la intenció de l'autor de la pintada... Possiblement traslladar el seu desencant amb les infrastructures que depenen de l'estat i la desafecció de Catalunya envers Espanya. Però potser li podem trobar també un sentit de desafecció al territori, desamor al medi natural que ens sustenta. Qui sap?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Senzillament es VERGONYÓS, es va dir fa anys, que Catalunya es va afavorir de les autopistes de peatge per obtenir uns creixements econòmics que no i tenien altres regions espanyoles, avui en dia, podem dir que allò que ens va afavorir ara ens esta ofegant, però aquesta agonia ja ens ve de lluny, el tram de N-II de Barcelona fins a LLEIDA va trigar 20 anys aprox. En fer-se realitat, el seu desdoblament de Barcelona cap a França no nomes es lent, també ens ha surt car, de moment a la província de Barcelona “peatge tou”, ¿no tenim ja masses barreres a les nostres carreteres?, però això si, a un ritme de construcció amb el que podríem haver fet ja tres o quatre autopistes de Barcelona fins a la Jonquera, però es clar, hi va haver inversió privada, ¿que mes volem?

Era menut quan veia des de casa meva al Vallès Occidental com construïen la AP-7, ara ja en tinc 45 anys, em jubilaré i si em moris de vell, segur que el cotxe de la funerària pagarà el meu peatge de rigor fins i tot mort a la barrera de la Roca, si em tinguessin que enterrar a Collserola, tot això gracies al govern de CIU, que va permetre l’ampliació de la concessió fins al 2042 per una inversió que va fer Acesa per ampliar a tres carrils la AP-7 /B-30, però no nomes paguem quan passem, si no que paguem a l’ombra, entre tots paguem a acesa un peatge que no existeix, ja que fa molts anys que l’ inversió s’ha retornat amb grans beneficis.
M’entres tant, desprès d’haver-se generat un mercat amb el transit rodat, ¿quin interès hi ha per millorar les carreteres?, però jo em pregunto, ¿on van els 5 euros de mitjana que pago amb el impost de carburants per cada cent kilòmetres que faig amb el meu vehicle? ¿ o els 15 euros que paga un camió?el cost amb una autopista de peatge per un ciutadà es de 14 € (5€ impost carburants+ 8€ del peatge) per cada 100 kilòmetres ... NO HI HA VERGONYA¡¡¡, ens estan espoliant per tot arreu, aquest es UN PAIS DE XORIÇOS
Hi va arribar un dia que la gallina dels ous d’or es va morir¡¡¡
Conte explicat conte acabat
benet